Najskuplje gorivo u BiH u posljednjih 15 godina

Bez autora
Aug 14 2012

Gorivo je od danas skuplje na većini benzinskih pumpi u Federaciji za pet feninga. Ovo su najveće cijene goriva u posljednjih 15 godina. Iz Udruženja vlasnika benzinskih pumpi u Republici Srpskoj najavljeno je da će maloprodajne cijene goriva i u ovom entitetu porasti ukoliko sutra dođe do rasta rafinerijskih cijena. U Rafineriji Brod je potvrđeno da se poskupljenje očekuje. Građani su ogorčeni konstantnim rastom cijena goriva, a iz udruženja potrošača ponovo upozoravaju da dalji trend rasta može značiti i skuplje osnovne životne namirnice. BH Gas uputio je Vladi Federacije zahtjev za povećanje cijene gasa za 20,12 odsto, o kojem bi Vlada trebala odlučivati na nekoj od narednih sjednica. Direktor BH gasa Adnan Kreso obrazložio je resornom ministru razloge zbog kojih je ovo preduzeće zatražilo povećanje cijene gasa. Ponovio je i da povećanje cijene nije povezano s dugovanjima ovog preduzeća, jer cijena gasa prati rast cijene na svjetskom tržištu u koju se uračunavaju troškovi transporta kroz Mađarsku i Srbiju...

Najskuplje gorivo u BiH u posljednjih 15 godinaGorivo je od danas skuplje na većini benzinskih pumpi u Federaciji za pet feninga. Ovo su najveće cijene goriva u posljednjih 15 godina.

Iz Udruženja vlasnika benzinskih pumpi u Republici Srpskoj najavljeno je da će maloprodajne cijene goriva i u ovom entitetu porasti ukoliko sutra dođe do rasta rafinerijskih cijena. U Rafineriji Brod je za BHT1 potvrđeno da se poskupljenje očekuje. Građani su ogorčeni konstantnim rastom cijena goriva, a iz udruženja potrošača ponovo upozoravaju da dalji trend rasta može značiti i skuplje osnovne životne namirnice.

BH Gas uputio je Vladi Federacije zahtjev za povećanje cijene gasa za 20,12 odsto, o kojem bi Vlada trebala odlučivati na nekoj od narednih sjednica. Direktor BH gasa Adnan Kreso obrazložio je resornom ministru razloge zbog kojih je ovo preduzeće zatražilo povećanje cijene gasa. Ponovio je i da povećanje cijene nije povezano s dugovanjima ovog preduzeća, jer cijena gasa prati rast cijene na svjetskom tržištu u koju se uračunavaju troškovi transporta kroz Mađarsku i Srbiju, dodajući da se cijene gasa u BiH povećavaju samo zbog toga što je došlo do povećanja cijene od prodavca, a to je Gasprom iz Moskve. 

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik